Napalonleder is een hoogwaardig synthetisch leer. De naam is geïnspireerd door leer.

Het uiterlijk en het gevoel dat het bijna de kwaliteit van echt leder bereikt. Bovendien is de kunststof gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. De Italiaanse meubilair designer Franco Bentelli ontwikkelde deze bekleding die soepel is en gemakkelijk te vormen is. Waardoor het perfecte materiaal om meubels mee te bekleden.

Napalonleder wordt voornamelijk gebruikt als referentie voor de productie van meubels.


Napalonleder (Kunstleer)

Kunstleer, ook wel leatherlook genoemd, is een optisch vervangproduct voor natuurlijk leer. Dit product lijkt op leer en men tracht ook het aanvoelen van leer te verkrijgen. Eigenlijk is dit kunstleer een kunststof die aangebracht wordt op een drager (textiel) en in deze kunststof wordt een tekening geprent die lijkt op de structuur van een soort leer. Dit product wordt gebruikt voor o.a. stoelen en bankstellen. Een van de grote nadelen is dat het geen vocht opneemt of doorlaat. De kunstleersoorten die geen vocht opnemen zijn veelal vervaardigd van PVC of een PVC-Polyurethaan combinatie. Er zijn inmiddels veel soorten kunstleer die een ademende werking hebben en niet meer van echt leer te onderscheiden zijn. Dit zijn kunstleersoorten vervaardigd van polyurethaan met een microporeuse structuur.
Bijna alle stoelen, fauteuils en bankstellen zijn ook leverbaar in eeen kunstleer versie.


Onderhoudsadvies:


Leatherlook moet regelmatig worden afgestoft met een schone, zachte doek. Plaatsen die moeilijk te bereiken zijn, kunt u met een stofzuigerhulpstuk voorzichtig zuigen. Door overmatige blootstelling aan vet- en transpiratievlekken wordt deze stof hard en kunnen er scheuren of barsten optreden. Verwijder zulke vlekken daarom zo snel mogelijk. Plaats meubelen met een leatherlook-bekleding nooit naast warmtebronnen (open haard, radiator) of in het volle zonlicht. Vlekken moeten zo veel mogelijk met witte tissues worden opgenomen. Gebruik voor het 'natte' onderhoud een lauw sopje van alkalivrije zeep en een schone, niet al te vochtige zeem. Na deze behandeling kunt u de bekleding met een zachte, niet pluizende doek droog deppen. In geen geval wrijven!

GEBRUIK NOOIT DE POPULAIRE ONTVETTERSPRAYS OF SCHOONMAAKSPRAYS VERKRIJGBAAR IN UW SUPERMARKT! DEZE BEVATTEN OPLOSMIDDELEN WAARDOOR DE TOPLAAG VAN KUNSTLEER ERNSTIG BESCHADIGD RAAKT EN UITDROOGT WAARDOOR HET MATERIAAL LOSLAAT EN GAAT VERVELLEN / SCHEUREN.  

DEZE SCHADE IS DIRECT DOOR ONS HERKENBAAR EN SCHADE OF GARANTIE RECLAMATIES MET BOVENSTAANDE ALS OORZAAK WORDEN NIET IN BEHANDELING GENOMEN. 


Algemene regels voor kunstleer onderhoud

 1. Reserveer een speciale, lederen zeem en een zachte doek voor uw meubelen, zodat vuil en resten van reinigingsmiddelen uw schoonmaakpogingen niet kunnen dwarsbomen.
 2. Zet leer niet in te fel zonlicht. Leer verkleurt in dat geval snel. Zonlicht tast bovendien de weekmaker in gedekverfd leer aan, wat barstjes in de laklaag geeft.
 3. Hou de vochtigheidsgraad van de kamer rond de 60%.
 4. Gebruik voor het dagelijks onderhoud altijd een schone doek.
 5. Kijk uit met jeans-kleding. Spijkerstof kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leer. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld.
 6. Stof het leer regelmatig af met een zachte, niet pluizende doek. Reinig en voed het leer twee tot vier keer per jaar met een door ons aanbevolen onderhoudsproduct. Zo houdt u het leer soepel en krijgt het voldoende 'voeding'.
 7. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen (gespen en ritssluitingen) en hou kinderen en huisdieren (nagels) in de gaten. Zij kunnen het leer onherstelbaar beschadigen.
 8. Pas op: sommige schoonmaakmiddelen kunnen de aniline-verfstoffen in vol en semi aniline-Ieer oplossen. Ook hier geldt weer de belangrijkste schoonmaakregel: probeer een schoonmaakmiddel eerst uit op een onopvallend plekje van het te behandelen materiaal.
 9. Hard wrijven moet u op alle leersoorten vermijden.
 10. Op plaatsen waar uw hoofd of handen in aanraking komen met het leer, bestaat de kans op vetaanslag. Op die plaatsen dient u dan ook extra zorg aan het onderhoud besteden
 11. Gebruik NOOIT onderhoudsmiddelen voor echtleder op kunstleer. Ledervet zorgt bij kunstleer ook voor uitdroging waardoor het gaat scheuren en/of vervellen.
 12. Er zijn speciaal geschikte onderhoudsmiddelen voor kunstleer verkrijgbaar op de markt. Via google kunt u eenvoudig een leverancier van deze vinden.

 

 

© 2012 - 2024 GOEDKOOPMEUBELEN.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel